In de zomer is niets zo fijn als een aangename temperatuur in de cabine van de vrachtwagen. Een standairco helpt uw chauffeurs om beter uit te rusten – of zelfs te slapen – in de cabine. Daarnaast is een standairco ook nog eens een milieuvriendelijke oplossing, die vanwege de energiezuinige en brandstof besparende werking ook nog eens goed is voor de portemonnee.

Uitgeruste chauffeur is alerter, rijdt veiliger en werkt efficiënter

Een goed uitgeruste chauffeur is alerter in het verkeer. Volgens onderzoek van Veilig Verkeer Nederland reageren vermoeide chauffeurs trager op prikkels en handelen minder accuraat. Hierdoor hebben zij gemiddeld 3 tot 8 keer meer kans op een verkeersongeval met letsel. Ongeveer 25% van zowel beroepschauffeurs als particuliere bestuurders zeggen ooit wel eens achter het stuur in slaap gevallen te zijn; ongeveer de helft geeft aan wel eens zeer vermoeid achter het stuur te hebben gezeten of bijna in slaap te zijn gevallen.

Brandstof besparen en CO2-uitstoot verminderen

Een standairco werkt zonder dat de motor hoeft te draaien. Daardoor verbruikt een standairco minder brandstof en vermindert de uitstoot van CO2. Zo kan de motor uit en blijft er toch een aangename temperatuur in de cabine.

EIA;  45 % fiscale aftrek met de Energie-investeringsaftrek

De EIA is een fiscale aftrekregeling. De regeling biedt direct financieel voordeel aan ondernemers die investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Naast de afschrijving mag u van deze investeringen een extra bedrag aftrekken van de winst. Als u geen winst heeft geboekt heeft u ook geen voordeel van de EIA. Voor 2021 is de aftrek 45% van de investering (aanschaf- en voortbrengingskosten).

Standairco verplicht vanaf 1 juli 2021

FNV en CNV Vakmensen heeft met werkgevers in de transport en logistiek een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer*. De nieuwe tweejarige cao, die voluit cao voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen heet, loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. In de CAO is ook afgesproken dat alle nieuwe vrachtwagens een kachel en airco krijgen, die ook werken als de motor uitstaat.

*NB: op dit moment wordt er door de leden nog gestemd over de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer, resultaten worden verwacht omstreeks 16 juni 2021.

Wilt u ook investeren in een standairco?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan, vul het onderstaande formulier in.