Chauffeurstekort houdt zeker nog 5 jaar aan!

Goed personeel vinden blijft lastig voor logistiek ondernemers. Dat blijkt uit de conjunctuurenquête over het eerste kwartaal 2019 van TLN. Het gaat redelijk goed met de sector maar zorgen over toenemende kosten en kleine marges blijven.

​Zo’n 41 procent van de transportondernemers geeft aan een of meer vacatures te hebben voor chauffeurs of ander personeel. Twee derde (67 procent) van de bedrijven heeft moeite met het vervullen ervan. Ondernemers ervaren steeds meer moeite met het vinden van voldoende gekwalificeerd personeel. Goede chauffeurs zijn moeilijk te vinden, zo lichten veel ondernemers toe.

Het tekort aan chauffeurs in het wegtransport vlakt iets af en de vergrijzing lijkt gestopt. Dat zijn twee van uitkomsten van de tweede TTM.nl Summit gehouden in juni 2019. Maar het tekort zal nog zeker vijf jaar aanhouden.

Bedrijven moeten meerwaarde bieden om chauffeurs te werven of te behouden. Een goed voorbeeld daarvan zijn secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook algemene maatregelen om het comfort onderweg te verbeteren, zoals een standairco.

Met de Piccolo Splitter standairco kunnen chauffeurs veilig en comfortabel de weg op. Doordat zij meer uitgerust aan de slag kunnen rijden ze ook minder schades.

Daarnaast heeft het gebruik van de compacte standairco ook nog eens een gunstig effect op het brandstofverbruik, wat aanzienlijke besparingen kan opleveren. Lees hier meer over de Piccolo Splitter.

Chauffeurstekort houdt zeker nog 5 jaar aan!
Getagd op: