Standairco verplicht vanaf 1 juli 2021 volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer

In de nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer* is afgesproken dat in alle nieuwe vrachtwagens na 1 juli 2021 een standkachel en standairco ingebouwd moet worden. De nieuwe CAO is ingegaan per 1 juli 2021.

Vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben met werkgevers in de transport en logistiek een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO Beroepsgoederenvervoer. De nieuwe tweejarige CAO, die voluit CAO voor het Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen heet, loopt van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2022. In de CAO is ook afgesproken dat alle nieuwe vrachtwagens een standkachel en standairco verplicht krijgen. Deze klimaatbeheersingssystemen werken ook als de motor uitstaat.

Een uitgeruste chauffeur werkt efficiënter

Slapen in de cabine wordt aangenaam met de Piccolo Splitter standairco voor vrachtwagens. Zo kunt u de volgende dag weer goed uitgerust op pad.

Op warme zomerdagen slapen chauffeurs overdag of ’s nachts vaak in een hete cabine. Chauffeurs die slecht slapen kunnen een gevaar zijn op de weg. Met de Piccolo Splitter standairco kunnen chauffeurs veilig achter het stuur stappen, ook met warme temperaturen. Hou de temperatuur in de cabine aangenaam, zonder de motor onnodig te laten draaien en brandstof te verspillen. Investeer vandaag nog in een standairco, deze blijft de cabine koelen ook als de motor is uitgeschakeld.

Meer weten?

Bel:  +31 (0) 184 65 29 10

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact op met u binnen 2 werkdagen!

 

Standairco verplicht vanaf 1 juli 2021 volgens de CAO Beroepsgoederenvervoer